Waarom de Matrice 300 RTK het droomhulpmiddel van een inspecteur is

Tegenwoordig zijn drone-inspecties in bijna elke branche een gangbare praktijk geworden. Of het nu gaat om het plannen van onderhoudsprocedures over een hoogspanningslijn of het beoordelen van materiële schade op een dak, drone-inspecties helpen inspecteurs om essentiële gegevens te verzamelen en potentiële gevaren op de werkplek te minimaliseren.

Een drone-inspectie bestaat doorgaans uit drie hoofdelementen, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

In theorie is dit een vrij eenvoudige workflow om te begrijpen, maar in werkelijkheid kan het veel complexer zijn om in de praktijk te brengen. Hoewel er verschillende factoren zijn die aan deze complexiteit kunnen worden toegeschreven, zijn enkele opvallende factoren de keuze van de technologie – bijvoorbeeld het bepalen welk platform en/of de sensor moet worden gebruikt – en ten tweede de ingewikkelde aard van de technologie zelf die bekwame, professionele operators vereist. Voor de meeste organisaties die deze technologie op grote schaal willen toepassen, heeft het laatste deel van deze factoren aanzienlijke kostenimplicaties.

Pilotentraining – Een noodzaak voor succesvolle drone-integratie

Zoals bij elk ander beroep, kan de investering van het in dienst nemen van bestaand of nieuw personeel in geheel nieuwe systemen en technologieën tijdrovend zijn. De commerciële drone-industrie is niet anders. Uitzonderlijke vliegvaardigheden, het verwerken van luchtbeelden voor 3D-modellering, het interpreteren en analyseren van visuele en thermische gegevens – dit zijn slechts enkele competenties die vereist zijn voor een professionele operator – vooral iemand die grootschalige inspecties van bedrijfsmiddelen uitvoert.

Bij DJI begrijpen we dat het beheersen van deze vaardigheden geen sinecure is, en daarom is het een belangrijke pijler van de ontwikkeling van de Matrice 300 RTK om deze vaardigheden zo toegankelijk mogelijk te maken. Met een vliegtijd tot 55 minuten, beschermingsklasse IP45, 6 richtingsdetectie en positionering en meer, is de M300 RTK het meest formidabele industriële platform van DJI tot nu toe. Om zijn capaciteiten te evenaren, biedt de Zenmuse H20-serie payload tot 23x hybride optische zoom, een 20 MP zoomcamera, 12 MP groothoekcamera, laserafstandsmeter met een maximaal bereik van 1200 m en een radiometrische thermische camera. Gecombineerd vormen de M300 RTK en Zenmuse H20-serie een robuuste en intelligente drone-oplossing die geschikt is voor een reeks toepassingen en gebruikssituaties.

Zenmuse H20T

De Zenmuse H20-serie is DJI’s eerste hybride sensoroplossing voor ondernemingen

Voor routinematige gegevensverzamelingsmissies zoals elektriciteitskabels, booreilanden en spoorweginspecties, is Smart Inspection een ongelooflijk krachtige functieset die drone-inspecties gemakkelijker maakt door de operationele drempel van de piloot te verlagen.

In de praktijk betekent dit dat complexe en uitdagende inspecties, die voor het eerst worden uitgevoerd, kunnen worden toegewezen aan meer ervaren piloten, terwijl nieuwere piloten later de Smart Inspection-functies kunnen gebruiken om dezelfde inspectie uit te voeren – veilig en gemakkelijk.

Smart Inspection bestaat uit de volgende subfuncties.

Live missie opname: Waypoint GPS-navigatie leert uw drone waar te vliegen, en op welke hoogte en snelheid. Met Live Mission Recording gaat dit nog een stap verder. Gebruikers kunnen elk klein detail van een vluchtmissie vastleggen, zoals vliegtuigbewegingen, cardanische oriëntatie, foto-opnamen en zoomniveau om voorbeeldmissiebestanden te maken voor toekomstige geautomatiseerde inspecties. Dit maakt zelfs de meest complexe inspectieprojecten een fluitje van een cent.

AI-spotcontrole: De aard van traditionele inspectiemethoden maakt ze vatbaar voor menselijke fouten. Interessant genoeg geldt dit voor de meeste huidige drone-inspectieoplossingen op de markt – dit is waarom.

Bij het uitvoeren van een inspectie met een drone kunnen kleine veranderingen, of het nu gaat om onstabiele windomstandigheden, beweging van de cardanische ophanging (vooral bij hoge zoomniveaus) enz., leiden tot een aanzienlijke variatie in het camerabeeld. Zoals je zou verwachten, kunnen deze van invloed zijn op de nauwkeurigheid en consistentie van de vastgelegde gegevens, wat van invloed is op de algehele inspectie.

Ai Spotezgif.com-Optimize

Met AI Spot Check wordt dit probleem aanzienlijk geminimaliseerd. Gebruikers kunnen interessante objecten markeren na een demovlucht, waarna het vliegtuig (met behulp van AI-algoritmen aan boord) de positie, hoek en framing automatisch repliceert voor toekomstige missies.

Waypoints 2.0: Waypoints 2.0 is een verbeterd missieplanningssysteem waarmee gebruikers tot 65.535 waypoints kunnen maken en meerdere acties kunnen instellen voor een of meer payloads, inclusief payloads van derden. Met Waypoints 2.0 wordt de vluchtrouteplanning geoptimaliseerd om de flexibiliteit en efficiëntie te maximaliseren, vooral voor meer veeleisende inspecties.

Om het voor operators nog gemakkelijker te maken, bieden de M300 RTK- en Zenmuse H20-serie een reeks sneltoetsfuncties die de bruikbaarheid verbeteren.

Rasterfoto met hoge resolutie

Bij het inspecteren van uitgebreide activa zoals hoogspanningslijnen of spoorwegen, stelt High-Res Grid Photo gebruikers in staat om tijd te besparen en zeer gedetailleerde beelden te krijgen. Kadreer eenvoudig een interessegebied in een brede cameraweergave en de zoomcamera legt automatisch een reeks 20 MP-beelden van het gebied vast. Deze afbeeldingen worden opgeslagen samen met een overzichtsafbeelding die in meer detail kan worden bekeken.

Hoge Resolutie_Ezgif.com-Video-Naar-Gif

Naadloze gebruikersinterface

Met maximaal vier sensoren geïntegreerd in één lading, biedt de Zenmuse H20T een enorme veelzijdigheid voor het uitvoeren van inspecties. Om gebruikers in staat te stellen het meeste uit deze sensoren te halen, heeft de DJI Pilot-app een geïntegreerde gebruikersinterface waarmee je snel kunt schakelen tussen breedbeeld-, zoom- en thermische cameraweergaven, en een voorbeeld van de zoom-FOV kunt bekijken in brede of thermische cameraweergave – allemaal met een enkele tik.

Ui Switch_Ezgif.com-Video-To-Gif

Alsof dat nog niet genoeg is, maakt de M300 RTK gebruik van een nieuw vluchtweergavesysteem dat is geïnspireerd op de normen van de burgerluchtvaart. Met Primary Flight Display hebben M300 RTK-piloten gestroomlijnde toegang tot realtime vlucht- en navigatie-informatie.

Klik hier om meer te lezen over de Primary Flight Display.

Sinds het allereerste begin van de oprichting van DJI was de kernvisie van het bedrijf gericht op het veilig, betrouwbaar en toegankelijk maken van complexe technologie. De M300 RTK- en Zenmuse H20-serie zijn geen uitzondering. Deze producten zijn geïnspireerd op de consumententechnologie van DJI en vormen een naadloze oplossing voor industriële toepassingen, of het nu gaat om inspectie, zoek- en reddingsacties, brandbestrijding en meer.

Voor meer informatie over de Matrice 300 RTK, klik op de afbeelding hieronder.

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken