Top 7 kenmerken van de DJI L1

De Zenmuse L1 komt als antwoord op de brandende vraag van DJI-gebruikers in de AEC- en landmeetkundige industrie – die van een krachtige maar toegankelijke LiDAR-drone-oplossing.

Hoewel de technologie al meer dan een halve eeuw bestaat, heeft het disruptieve karakter van Light Detection and Ranging (LiDAR)-gegevens pas in de afgelopen tien jaar een centrale plaats gekregen in verschillende industrieën. In de landmeetkundige industrie wordt LiDAR-technologie algemeen aanvaard als een belangrijk onderdeel van de puzzel van nauwkeurige werkelijkheidsmodellen.

En waarom niet? Tijdens situaties met weinig licht of in gebieden met een dicht bladerdak, kunnen luchtfotogrammetriemethoden het ware oppervlak van de aarde niet bepalen. Ondertussen kan een LiDAR-sensor gedragen door een drone nauwkeurige puntenwolkrepresentaties produceren van complexe structuren en omgevingen.

En toch, in vergelijking met luchtfotogrammetrie, is de acceptatie van commerciële drone LiDAR-technologie opvallend traag. Geef het de schuld van het gebrek aan lichtgewicht maar toch zeer functionele en goedkope LiDAR-systemen in de lucht of speld het op de complexiteit van nabewerking en classificatie van de superdichte gegevens, het feit blijft dat de lucht LiDAR-technologie zijn dag in de zon nog niet heeft gehad.

Maar dat gaat allemaal veranderen. Wanneer het begin 2021 wordt verzonden, zal DJI’s allereerste drone LiDAR-sensor, de Zenmuse L1, een grote doorbraak betekenen in het democratiseren van LiDAR-technologie door zijn efficiëntie, nauwkeurigheid en kosteneffectiviteit.

Hier zijn de top 7 functies van de L1 waarvan we denken dat je er enthousiast over moet zijn:

1. Geïntegreerde IMU voor ongeëvenaarde nauwkeurigheid

De traagheidsmeeteenheid (IMU) meet de realtime 3-assige versnelling en hoeksnelheid van een drone en berekent daarbij de snelheid, positie en hoogtehoek van het vliegtuig. Een zeer nauwkeurige IMU is cruciaal voor het verzamelen van LiDAR-gegevens van hoge kwaliteit, want zonder deze IMU zou uw puntenwolk niets anders zijn dan een willekeurige verzameling punten.

De Zenmuse L1 is ontworpen met een IMU van industriële kwaliteit. In typische bedrijfsscenario’s levert de L1 IMU-nauwkeurigheid van 0,025°(roll/pitch)/0.15°(yaw). Voor nog meer betrouwbaarheid en precisie zijn een vision-sensor voor positioneringsnauwkeurigheid en een GNSS-ontvanger met dubbele frequentie in de oplossing geïntegreerd. Hierdoor kan de L1 een relatieve nauwkeurigheid van 5 cm en een absolute nauwkeurigheid van 10 cm leveren terwijl hij op een hoogte van 50 m vliegt.

2. 3-assige gestabiliseerde gimbal voor eliminatie van gegevensgaps

Terwijl de meeste andere LiDAR-dronesystemen op de markt vereisen dat u stabilisatieoplossingen afzonderlijk koopt, wordt de L1 geleverd op een 3-assige gestabiliseerde gimbal in de doos. Dit betekent dat elke onbedoelde rotatiebeweging van uw drone (kantelen, rollen en pannen) dynamisch wordt gestabiliseerd binnen ± 0,01°, wat een homogene puntverdeling mogelijk maakt, zelfs bij zeer hoge scansnelheden. Als zodanig neemt het risico op gegevenslacunes aanzienlijk af, waardoor de kosten die gepaard gaan met opnieuw vliegen, worden verlaagd.

3-Assige Gimbal

Omdat de L1 nauw is geïntegreerd met DJI’s vluchtbeheersysteem, ontvang je volledig automatische montagecontrole, verhoogde efficiëntie van het verzamelen van gegevens en perfect uitgelijnde beelden voor nauwkeurige missies voor het verzamelen van geo-referenties.

3. 20 MP 1-inch CMOS-sensor voor fotogrammetrie met hoge resolutie

Nu gebruikssituaties veeleisender worden dan ooit, is het niet praktisch om landmeters te dwingen te kiezen tussen LiDAR- en RGB-beelden, en het is ook niet verstandig om dubbel zoveel tijd en geld te besteden aan het verkrijgen van echte kleurenpuntenwolkmodellen. Dit is de reden waarom DJI’s veelzijdige en kosteneffectieve drone LiDAR-kaartoplossing, Zenmuse L1, een 1-inch 20MP CMOS-sensor aan boord integreert om basisfuncties te vervullen, zoals het maken van foto’s en het opnemen van video’s, evenals voor het leveren van realtime kleurinformatie voor het punt cloudgegevens tijdens het scanproces. Hierdoor kan de L1 puntenwolken en realiteitsmodellen in ware kleuren weergeven.

Puntwolken In Ware Kleuren

De 20 MP 1-inch CMOS-sensor wordt geleverd met een mechanische sluiter om vervorming van de rolluiken te elimineren. Onze gebruikers zullen herkennen dat dit dezelfde sensor is die wordt gebruikt door onze meest populaire mapping-drone van onderzoekskwaliteit, de Phantom 4 RTK. En net als de P4 RTK kan de Zenmuse L1 u helpen een grondmonsterafstand (GSD) van 2,74 cm op 100 meter vlieghoogte te bereiken, mocht u ervoor kiezen om het te gebruiken voor fotogrammetrie.

4. Ondersteunt 3 rendementen voor dichte penetratie van gebladerte

Met een detectiebereik tot 450 meter levert de Livox LiDAR-module van de L1 een effectieve puntsnelheid van 240.000 punten per seconde. Maar de L1 laat maximaal 3 retouren per laseropname toe, wat betekent dat deze puntsnelheid kan oplopen tot 480.000 punten per seconde in operaties met twee of drie retouren.

Deze multi-return-mogelijkheid stelt L1-drone LiDAR-gebruikers in staat om eenvoudig hoogtegegevens in dichte bosvelden te genereren en deze in DEM en DSM te extraheren. Door meerdere retouren te gebruiken, kunnen data-analisten ook gemakkelijk verschillende soorten objecten in een puntenwolk uitkiezen en classificeren, zoals bovenleidingen of verschillende activa op een bouwplaats.

Lidar Gebladerte Penetratie

5. Niet-repetitieve scanmodus voor volledige dekking

De L1 is de enige antenne LiDAR-sensor die zowel een lijnscanmodus als een niet-repetitief scanpatroon ondersteunt – een unieke technologie ontwikkeld door Livox. In deze modus, als de integratietijd toeneemt, neemt ook het gebied dat wordt gescand binnen het gezichtsveld (FOV) toe. Het volgen van deze methode vergroot de kans dat objecten en andere details binnen het gezichtsveld worden gedetecteerd. En hoe langer de drone LiDAR-sensor een gebied scant, hoe hoger de resolutie van de gegevens wordt (in vergelijking met gewone lijnscan). Over FOV gesproken, de niet-repetitieve scanmodus van de L1 beslaat 70,4 ° (horizontaal) × 77,2 ° (verticaal).

Niet-Repetitieve ScanmodusMeer informatie over de niet-repetitieve scanmodus: https://www.livoxtech.com/mid-40-and-mid-100

Niet-repetitieve scanmodus stelt de DJI Zenmuse L1 in staat om in zeer korte tijd volledige dekking van het interessegebied te bieden en stelt de sensor in staat gegevens in elke richting vast te leggen, in plaats van langs een gedefinieerd vlak.

6. IP54-gecertificeerd voor betrouwbare prestaties

Ip54 Icoon 420X450De L1 heeft een IP54-classificatie voor bescherming tegen binnendringen gekregen, waardoor hij veelzijdig kan worden gevlogen in een breed scala aan ongunstige weersomstandigheden, waaronder sneeuw, rook en mist. Bovendien heeft de LiDAR-module van de L1 een actieve detectiemogelijkheid waardoor hij het terrein kan scannen en ook ’s nachts of in andere omstandigheden met weinig licht puntenwolken kan verzamelen.

Zie ook: Hoe weerbestendig is de M300 RTK eigenlijk?

7. Een complete oplossing voor pijnloze drone LiDAR-mapping

Combineer de machtige L1 met DJI’s vlaggenschip commerciële drone-platform, de Matrice 300 RTK, en DJI Terra-nabewerkingssoftware, en het wordt een volledig geïntegreerde, complete oplossing voor nauwkeurige realtime 3D-gegevensverzameling. Bij een vlieghoogte van 100 m en een snelheid van 10 m/s kan een enkele vlucht met de M300 RTK en de L1 gegevens verzamelen over een gebied van 2 vierkante kilometer.

Puntenwolk Liveweergave

Gebruik gewoon de Point Cloud LiveView-functie om te bevestigen dat u de juiste gegevens vastlegt zonder te landen of te wachten op nabewerking, en voorkom dat u opnieuw moet vliegen en opnieuw moet werken. En zodra u over de juiste gegevens beschikt, wordt DJI Terra uw allesomvattende nabewerkingsoplossing. De software zal de IMU- en GNSS-gegevens naadloos samenvoegen voor berekeningen van puntenwolken en zichtbaar licht, naast het uitvoeren van POS-gegevensberekeningen, zodat u moeiteloos gereconstrueerde modellen en nauwkeurigheidsrapporten kunt genereren.

Wat biedt de toekomst voor LiDAR vanuit de lucht?

Bij DJI zetten we ons steeds meer in om betaalbare en schaalbare LiDAR-oplossingen naar de lucht te brengen. Wanneer LiDAR-beelden gemakkelijk toegankelijk worden, zullen de toepassingen ervan veel verder gaan dan AEC en landmeten. Milieubeheerbureaus kunnen bijvoorbeeld drone LiDAR gebruiken om inzicht te krijgen in de breedte van het bladerdak, de vegetatiedichtheid, het voorraadvolume en groeitrends. Industrieën met een hoog risico, zoals olie en gas, mijnbouw en telecommunicatie, kunnen profiteren van gedetailleerde modellering van hun activa voor geautomatiseerde inspectie en meer. En hulpdiensten kunnen ondertussen puntwolken in ware kleuren gebruiken voor realtime situationeel bewustzijn, zelfs ’s nachts bij slecht zicht.

Noodhulp

Ontvang updates over de DJI L1

De L1 zal begin 2021 te bestellen zijn. Vul onderstaand formulier in om de laatste updates te ontvangen.

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken