SnotBot met Dr. Iain Kerr

“Het is een waar genoegen om hier te zijn, deels omdat ik er niet echt bij pas. Ik ben geen ingenieur. Ik ontwikkel geen software. Ik leef in een heel andere wereld.”
Maar ondanks dat alles, zult u moeite hebben om een ​​meer gepassioneerde pleitbezorger voor drone-technologie te vinden dan Dr. Iain Kerr, walvisbioloog en CEO van de organisatie voor mariene bescherming. Ocean Alliance.

Zoals altijd heeft AirWorks ook dit jaar mensen uit verschillende disciplines samengebracht met een gedeelde interesse in vliegende robots. Maar Kerr’s use case van keuze vergt enige uitleg. Kerr gebruikt al geruime tijd aangepaste drones om biologische gegevens te verzamelen van walvissen die naar de oppervlakte komen en uitademen.

Snotbot Onbespoten

U leest het goed. Het blijkt dat drones het ultieme hulpmiddel zijn om walvissnot te verzamelen. Deze monsters geven onderzoekers informatie over zowel de gezondheid van een individuele walvis als de toestand van zijn leefgebied.

Sb-LogoHet concept wordt liefkozend ‘SnotBot’ genoemd. De huidige iteratie is een simpele combinatie van DJI Inspire 2, klittenband en een paar petrischalen. Het is grof, maar het is effectief. En nog belangrijker, de methode lost veel van de uitdagingen op waarmee walvisonderzoekers in het verleden te maken hebben gehad.

In wat hij beschrijft als ”s werelds duurste spel van mep-een-mol’, moest Kerr eerder walvissen biopsie doen met een speciale kruisboog. Het was een gevaarlijke en inconsistente manier om de gezondheid van de grootste zoogdieren van onze planeet te beoordelen. En, zoals bij elke invasieve vorm van gegevensverzameling, was er altijd een kans dat de methode zelf de bevindingen zou vervormen.

Nu hoeft hij alleen nog maar met de drone boven de walvis te vliegen terwijl hij omhoog komt om lucht te krijgen… en zich schrap te zetten voor de impact. Snotbot Gespoten

Hoe drones de oceanografie democratiseren

Naast een revolutie in de manier waarop mariene biologen gegevens vastleggen, belooft drone-technologie de toegang tot oceaanonderzoek te democratiseren. Kerr wijst erop dat zijn vakgebied lange tijd is beperkt tot een paar bevoorrechten. Er is immers serieuze financiële steun nodig om dure onderzoeksschepen en de benodigde apparatuur te charteren.

“De uitdaging is altijd geweest hoe we het verzamelen van oceaangegevens betaalbaar, repliceerbaar en schaalbaar kunnen maken?” hij zegt.

Snotbot-Dia

In zijn Breakout-sessie, getiteld Drones voor natuurbehoud – SnotBot, legt Kerr uit hoe de betaalbaarheid van drones milieuonderzoekers over de hele wereld in staat zal stellen.

Het intellectuele kapitaal is er al lang. Nu, in de vorm van drones en een steeds groeiend ecosysteem van sensoren en softwareoplossingen, kunnen betaalbare tools in handen worden gegeven van degenen die werken aan het behoud van de natuurlijke wereld.

Als je je hebt aangemeld om AirWorks bij te wonen, maar de Breakout-lezing van Iain Kerr hebt gemist, kun je: herbekijk het hier op elk moment.

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken