Kunnen drones uw boerderij helpen?

Jij en de rest van de landbouwgemeenschap spelen de belangrijkste rol bij het in stand houden van onze samenleving. Het verbouwen en produceren van ’s werelds calorieën is geen gemakkelijke taak – onvoorspelbaar weer, klimaatverandering, plagen en ziekten kwellen uw beroep allemaal met onzekerheid. Het is echter zeker dat de wereldbevolking blijft groeien en dat er elk jaar meer en meer monden moeten worden gevoed. Boeren zijn altijd creatief en innovatief geweest in het toepassen van nieuwe gereedschappen en technieken. Meer dan ooit staan ​​boeren open voor nieuwe technologie om hun opbrengsten te maximaliseren en tegelijkertijd de onzekerheid te minimaliseren, om zo de groeiende wereldbevolking te voeden.

Stijgend om aan de eisen te voldoen:

De sleutel tot het voldoen aan de caloriebehoefte van de 21e eeuw is precisielandbouw, ofwel de maximalisatie van de productie-efficiëntie door middel van op feiten gebaseerde, gegevensgestuurde praktijken. Dankzij inzichten die worden verkregen door toegang tot meer gegevens, kunnen boeren giswerk elimineren, meer produceren en verspilling van hulpbronnen zoals water, kunstmest, pesticiden en arbeid verminderen. Een meer gedetailleerd, uitgebreid begrip van uw boerderij stelt u in staat nauwkeurig te plannen, nauwkeurig uit te voeren en snel te reageren.

Precisielandbouw

Precisielandbouw opgetild door drones:

Eén tool in het bijzonder heeft het potentieel van precisielandbouw naar nieuwe hoogten getild: de drone. Een luchtperspectief van uw velden en de gegevens die drones bieden, kan u helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen, giswerk te elimineren en problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen.

In een rapport van PwC uit 2016 werd verwacht dat drones een economische waarde van 32,4 miljard dollar zouden opleveren voor boeren. In vergelijking met de meeste andere landbouwmachines zijn drones eigenlijk heel betaalbaar. Terwijl tractoren, balenpersen, sproeiers en andere landbouwmachines geprijsd zijn op de schaal van honderdduizenden dollars, kunt u voor slechts een paar duizend aan de slag en waardevolle inzichten krijgen van een drone. Van planning vóór het planten tot gewasonderhoud en oogstinzicht, een drone kan het hele jaar door waarde bieden die binnen één groeiseizoen zichzelf meer dan kan terugbetalen.

Hier zijn slechts zes manieren waarop een drone u kan helpen met precisie en zekerheid te boeren:

1. Contourtoewijzing:

Voordat u zelfs maar begint met planten, kan een drone u helpen uw land in kaart te brengen om het perceelbeheer het beste te adviseren. Afhankelijk van de camera’s en sensoren van uw drone, kunt u de topografie van uw eigendom meten met fotogrammetrie of Lidar om 3D-kaarten te genereren. Deze gegevens kunnen helpen bij het onthullen van hoogte- en dieptepunten, waar bodemerosie kan optreden of waar u irrigatieproblemen kunt hebben. Met deze kennis kunt u dienovereenkomstig plannen en problemen voorkomen voordat ze zich voordoen.

2. Irrigatie:

Zowel voor als na het planten kan je drone de irrigatie volgen. Nadat de gewassen zijn geplant, kan spectrale of thermische beeldvorming van bovenaf u vertellen welke planten, of delen van uw veld, te veel of niet genoeg water hebben. Met dit inzicht kunt u vroegtijdig de dorst van uw gewassen stillen voordat de problemen ernstig worden.

Dji P4M Multispectral Voor Irrigatie

3. Veebeheer:

Een overgevlogen drone kan uw vee en kuddes tellen en inventariseren. Elk dier heeft zijn eigen hittesignatuur die kan worden opgepikt en geregistreerd door een thermische camera. Deze zelfde thermische sensor kan u waarschuwen voor vee met een abnormale lichaamstemperatuur, wat een sterke indicator is voor ziekte of ziekte. Uw drone kan ook routine-onderhoudsonderzoeken van uw weidehekken uitvoeren om anomalieën, zoals structurele storingen, te identificeren. Als het hek kapot is, laat je drone je dat weten.

Drones Voor Vee

4. Gewasbeoordeling:

Enkele van de meest waardevolle inzichten die landbouwdrones kunnen bieden, hebben betrekking op de gezondheid en het onderhoud van uw gewassen. Uw drone kan, indien uitgerust met een multispectrale camera, Vegetation Index (VI)-kaarten maken om kritieke informatie over uw gewassen te onthullen. Eén veelgebruikte VI, de Normalized Difference Vegetation Index (NDVI), kan aantonen welke planten gezond zijn en welke niet. NDVI wordt berekend op basis van de hoeveelheid nabij-infrarood (NIR) licht dat wordt gereflecteerd door de bladeren van uw gewassen. Gezonde bladeren reflecteren meer NIR-licht, terwijl ziekelijke, gestresste of uitgedroogde bladeren meer NIR-licht absorberen. Een NDVI-kaart die is vastgelegd en gegenereerd door een drone, afhankelijk van de resolutie, kan u laten zien welke delen van uw velden, welke planten of zelfs welke delen van individuele planten uw aandacht nodig hebben.

Dji P4 Multispectrale Live Ndvi-Weergave

5. Verzekerings- en opbrengstschattingen:

Een landbouwverzekering beschermt u als uw gewassen of vee verliezen of schade lijden. In het geval van droogte, overstromingen, ongebruikelijke vorst of andere natuurrampen, kan het moeilijk zijn om snel en nauwkeurig uw verliezen aan te tonen. Dronegegevens die de pre- en post-rampstatus van uw gewassen en vee documenteren, evenals een geïnformeerde voorspelling van de vermindering van geschatte opbrengsten, kunnen u helpen snel en soepel door verzekeringsprocedures te navigeren.

6. Precisiegewasspuiten:

Het gebruik van drones voor precisiespuiten werd voor het eerst gezien in Japan in de jaren tachtig, maar de huidige drone-spuitoplossingen zijn krachtig, snel en intelligent geworden. Een gespecialiseerde drone kan het dure gebruik van laagvliegende, bestuurde vliegtuigen of het gevaarlijkere inhuren van menselijke arbeid voor het besproeien van gewassen vervangen. In plaats van uw velden te bedekken tegen hoge financiële en milieukosten, kan uw spuitdrone, op basis van gewasgezondheidsgegevens van een verkenningsmissie, precies de juiste hoeveelheid kunstmest, herbicide, fungicide of pesticide toepassen op precies de planten in nood.

DJI’s landbouwoplossingen

DJI ziet het potentieel voor landbouwdrones om het verschil te maken. Tot nu toe zijn hier de landbouwdrone-oplossingen gemaakt en ondersteund door DJI.

P4 Multispectraal:

DJI’s nieuwste Enterprise drone-release, de P4 Multispectral (P4M), is speciaal ontworpen voor de landbouwindustrie. Deze zeer toegankelijke tool kan probleemloos worden geïntegreerd in landbouwworkflows en kan op betrouwbare wijze multispectrale beeldgegevens verzamelen dankzij de multispectrale camera-array. Met een ingebouwde RTK-module en een geïntegreerde spectrale zonlichtsensor kan de P4M beeldgegevens vastleggen met een nauwkeurigheid van centimeters.

Dji P4 Multispectraal

Agras T16:

De opvolger van de Agras MG-serie, de T16, is DJI’s krachtigste en geoptimaliseerde landbouwspuitdrone. Deze heavy lifter, genoemd naar zijn indrukwekkende laadvermogen van 16 liter, heeft een spuitbreedte van 6,5 meter, waardoor hij 24,7 hectare per uur kan spuiten. Met een AI-module en naadloze integratie met DJI Terra en het DJI Agriculture Management Platform kunnen nauwkeurige spuitmissies worden gepland.

Dji Agras T16

DJI GS Pro:

DJI Ground Station Pro is een krachtige, maar intuïtieve app voor missiebesturing. Met GS Pro op uw iPad kunt u uw vluchten plannen met precisie, herhaalbaarheid en automatisering. Na het vliegen kunt u GS Pro gebruiken om uw gegevens in de cloud te beheren en 2D-reconstructie van uw velden uit te voeren.

Compatibele software:

De landbouwdrones van DJI zijn volledig compatibel met een groot aantal softwareoplossingen. De verzamelde gegevens kunnen eenvoudig worden geïmporteerd in DJI Terra of een reeks software van derden, waaronder Pix4D Mapper en DroneDeploy, voor analyse en om aanvullende vegetatie-indexkaarten te genereren. Door inzichten van de P4M kan de T16 worden aangestuurd om geautomatiseerde en nauwkeurige sprays uit te voeren op gewassen die dit het meest nodig hebben.

Werk geen dag meer zonder luchtinzichten:

Drones zijn een logische aanvulling op de gereedschapskist van een boer en zullen binnenkort een standaard landbouwwerktuig worden. De waarde van geïnformeerde planning en datagestuurde besluitvorming kan niet genoeg worden benadrukt. Drones voor uw boerderij zijn gebruiksvriendelijker dan ooit, zijn direct bruikbaar en stellen u in staat om met precisie en zekerheid te werken.

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken