Hoe u uw drone-programma beheert

Als uw organisatie een gebruik voor drones heeft bepaald in lijn met haar ambities en lokale regelgeving, is het tijd om een ​​werkbaar beheersysteem uit te werken.

Van het standaardiseren van operationele procedures en pilottraining tot het werken met derden, het is alles om grip te krijgen op de belangrijkste elementen van programmabeheer. De moeren en bouten van uw drone-programma bepalen de doeltreffendheid en impact ervan.

Hier zijn een paar gebieden die de moeite waard zijn om te bekijken voordat u aan de slag gaat.

Het juiste team bouwen

De meeste succesvolle drone-programma’s beginnen met en worden geleid door een toegewijde programmamanager. Deze persoon is verantwoordelijk voor het stimuleren van interne innovatie, het opzetten van workflows en het uittekenen van operationele procedures.

Het vinden van de juiste persoon voor de baan is van cruciaal belang. De ideale kandidaat heeft een diepgaand inzicht in de technische, economische en operationele uitdagingen van het gebied waarin drones worden toegepast. Ze zullen ook een netwerker en een mensenmens moeten zijn, omdat bij drone-programma’s steevast verschillende afdelingen met elkaar moeten worden verbonden en ervoor moet worden gezorgd dat ongelijksoortige teams op dezelfde pagina staan.

Dan komt een van de belangrijkste beslissingen die moeten worden genomen bij het beheer van uw drone-programma: of u nu werkt met interne piloten of een externe drone-serviceprovider.

Door een intern team op te bouwen, kunt u de volledige controle krijgen over het verzamelen van luchtgegevens, ervoor zorgen dat de workflows worden nageleefd en bestaande werknemers bijscholen.

Als u ervoor kiest om met een externe leverancier te werken, verlaagt u uw initiële apparatuurkosten en krijgt u de ruimte om te experimenteren voordat u een grotere verplichting aangaat. U vermijdt ook een deel van de lopende kosten die gepaard gaan met het uitvoeren van een drone-programma, inclusief training van piloten en vlootonderhoud. En u profiteert van drones zonder hetzelfde niveau van compliance en logistieke uitdagingen.

In sommige gevallen is het zinvol om verder te gaan met een hybride model. Uw organisatie wil misschien af ​​en toe samenwerken met een drone-serviceprovider om operaties aan te vullen of op te schalen.

Het is aan uw programmamanager om te bellen.

Op de hoogte blijven van lokale regelgeving

Over de hele wereld zijn de regels voor commercieel dronegebruik in ontwikkeling.

Het spreekt voor zich dat het essentieel is om ervoor te zorgen dat uw activiteiten voldoen aan de lokale regelgeving.

Afhankelijk van de aard en complexiteit van uw huidige operaties en plannen voor de toekomst, kan het de moeite waard zijn om externe compliance-begeleiding te zoeken of hiervoor een rol binnen uw drone-programma te creëren.

Drone Windmolen Inspectie

Standaardiseren van operationele procedures

Voor elk type gegevensverzamelingsmissie die uw organisatie van plan is uit te voeren, is het belangrijk om een ​​stapsgewijze workflow te hebben die schetst hoe uw team zal komen van het ontvangen van een verzoek om gegevens tot het voltooien van de missie.

Het definiëren van elke fase van het proces verkleint de ruimte voor fouten en vereenvoudigt het proces van onboarding van nieuwe piloten. Het is ook een manier om verschillende teams verbonden en bewust te houden van hun rol in het grotere geheel.

Er moeten verschillende fasen worden beschreven in uw operationele procedures, waaronder missie-initiatie, pilootbeheer, vluchtplanning, gegevensverzameling en analyse.

P4R Voor Landmeten

Risicobeoordeling en mitigatie

Waar luchtvaart is, is risico. Uw organisatie moet ervoor zorgen dat elke stap van de operationele procedures van het drone-programma grondig wordt beoordeeld op risico’s. Alleen dan kunt u maatregelen nemen om het risico te mitigeren.

Dit geldt ook voor niet-fysieke zaken zoals gegevensbeveiliging. Meer en meer opereren drones in gevoelige omgevingen en verzamelen ze gegevens die zorgvuldig moeten worden bewaakt.

Naarmate deze trend zich voortzet, wordt cyberbeveiliging een belangrijke prioriteit die moet worden aangepakt in elke fase van uw drone-programma, van hardware-acquisitie en operationele integriteit tot werken met derden en gegevensopslag.

Met al deze risico’s moet rekening worden gehouden en moeten worden beperkt als uw drone-programma zijn volledige potentieel wil bereiken.

Dit zijn de belangrijkste elementen van het managen van een succesvol droneprogramma. Voor meer diepgang en een compleet overzicht van het bouwen, beheren en opschalen van uw drone-ambities, downloadt u onderstaande whitepaper:

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Een Draaiboek Voor Een Drone-Programma Bouwen

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken