Het gebruik van drones in de landbouw vandaag

Vroeger was de landbouw nogal wat giswerk: wat zouden de weerpatronen zijn? Wat voor soort gewasopbrengst kan worden verwacht?

Door de jaren heen hebben boeren innovatieve manieren gevonden om deze vragen zoveel mogelijk te beantwoorden met nieuwe technologieën. Landbouwdrones zijn de volgende stap in dit proces. Landbouwdrones kunnen voor alles worden gebruikt, van precisielandbouw tot het efficiënt verspreiden van onkruidbestrijding of meststoffen tot het optimaliseren van het veldbeheer. De resultaten zijn onder meer lagere bedrijfskosten, verbeterde gewaskwaliteit en een hogere opbrengst.

De snel veranderende landbouwwereld

De landbouwactiviteiten van vandaag zien er heel anders uit dan een paar decennia geleden. Nieuwe technologie heeft de telers van vandaag in staat gesteld om elk onderdeel van hun activiteiten te optimaliseren – van veldspuiten tot groeicycli en gewasgezondheid.

Een groot deel van die transformatie kan worden toegeschreven aan drones en andere soorten onbemande luchtvaartuigen (UAV). Met een landbouwdrone krijgen boeren diepgaande gegevensanalyse en missieplanning, evenals nieuwe tools die fysiek werk aankunnen.

Of u nu een onafhankelijke boer bent of een leider van een grotere organisatie, drone-technologie kan u helpen uw oogstdoelen te behalen en meer gewassen te produceren met minder middelen. Twee van de belangrijkste manieren waarop de juiste UAV en het juiste laadvermogen kunnen helpen, zijn efficiënt sproeien van gewassen en het in kaart brengen van het veld.

De Agras T10

Een veld besproeien met een UAV

De Agras-lijn van sproeidrones van DJI kan precies helpen om het volgende te leveren:

  • Kunstmest
  • Herbicide
  • Fungicide
  • Pesticiden
  • zaden
  • Droogmiddelen

Het efficiënt toepassen van bovenstaande is een blijvende uitdaging voor elke teler. Als je te veel geconcentreerd op één plek spuit, maak je extra kosten en kan de kwaliteit van je product afnemen. Als de concentratie echter te laag is, maakt u uw gewassen kwetsbaar voor overgroei met onkruid, ondervoed of opgegeten door insecten en andere roofdieren, waardoor de opbrengst mogelijk afneemt.

De juiste landbouwdrones en sproeiladingen kunnen chemicaliën echter gelijkmatig en efficiënt verdelen.

De resultaten? Verbeterde gewaskwaliteit en een hogere opbrengst zonder intensief handwerk. DJI-drones kunnen op bijna elk soort gewas worden gebruikt, inclusief rijst, tarwe, maïs, citrusbomen, katoen en nog veel meer.

T10 Overhead

Naast het afdekken van meer land tegen een lagere prijs, kan het spuiten met drones grote milieuvoordelen bieden. Drones kunnen pesticiden efficiënter verdelen, zodat je minder gebruikt voor hetzelfde totale effect. UAV-zaaien kan ook helpen om het efficiënte gebruik van uw land te maximaliseren. Met klimaatverandering en ontwikkeling zullen naar verwachting de totale hoeveelheid land opeten wereldwijd beschikbaar is voor landbouw, zal effectief landgebruik de sleutel zijn tot het behouden van succesvolle resultaten in de komende jaren.

Met drones data verzamelen voor precisielandbouw

Slim sproeien en zaaien zijn niet de enige manieren om de algehele landbouwefficiëntie te verhogen, kosten te besparen of de opbrengst te verhogen. Drones kunnen ook worden gebruikt om een ​​gebied in kaart te brengen en nieuwe inzichten te creëren, waardoor het giswerk uit een groot deel van het groeiproces wordt gehaald.

P4M BuitenDe P4 Multispectral

Een van de sleutels tot dit alles is teledetectietechnologie, die straling op de grond oppikt en alles kan volgen, van fysieke kenmerken tot de hoeveelheid warmte die een gebied genereert. De beste drones voor het in kaart brengen van de landbouw brengen dit concept verder met wat multispectrale beeldvorming wordt genoemd. Dit betekent dat ze binnen een bepaald bereik zowel zichtbare als onzichtbare lichtsensoren kunnen vastleggen. Twee belangrijke soorten kaarten die met dit soort landbouwdrones kunnen worden gemaakt, zijn:

  • RGB-kaarten: Een vogelperspectief, maar nog beter, zelfs een eenvoudige Rood Groen Blauw (RGB) kaart kan nieuwe informatie bieden. Met deze kaarten kunt u precies zien hoeveel land u tot op de centimeter moet verbouwen en helpen bij het monitoren van gewassen over een langere periode, zodat u zich van seizoen tot seizoen kunt aanpassen.
  • NDVI-kaarten: Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) gaat nog een stap verder met de inzichten van een RGB-kaart. De kaart toont de hoeveelheid infrarood licht die in een gebied wordt gereflecteerd, wat een indicator is van ondervoeding en droogte. Volgens Go Intelligence kan dit soort gegevensverzameling worden gebruikt om probleemgewassen op te sporen maar liefst twee weken voordat fysieke tekenen verschijnenwaardoor het een hulpmiddel van onschatbare waarde is voor boeren die hun opbrengst nauwkeurig proberen te voorspellen.

Rgb Versus Ndvi

Lees ons eBook “Multispectral Imaging Drones for Agriculture: Crop Health Data at Your Disposal” voor meer informatie over hoe dronegegevens de manier waarop u groeit, kunnen veranderen.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Multispectrale Imaging Drone Ebook

De juiste landbouwdrones en payloads

Als u op zoek bent naar het beste in landbouwtechnologie, wilt u de drones en ladingen van DJI. Onze oplossingen zijn ontworpen met de behoeften van telers in gedachten. DJI-drones hebben tot nu toe meer dan 350.000 vierkante kilometer besproeid, en dat is alleen gebaseerd op gegevens die handmatig door gebruikers zijn geüpload.

Onze top landbouwdrones omvatten:

De Agras T30 (of T20 of T10)T30 Render

De nieuwste in een lijn van succesvolle Agras-drones, de Agras T30 is uw ideale oplossing voor het besproeien van grotere velden dankzij zijn capaciteit van 40 kg, een debiet tot 50 kg per minuut, een strooibreedte tot 7 meter en een uurlijkse strooicapaciteit van 1 ton voor ureum. Dit vertaalt zich in de mogelijkheid om tot 40 acres per uur te dekken.

De machtige T30 is echter niet de enige drone Agras-drone om uit te kiezen. De Agras T10 en Agras T20 zijn elk ontworpen om dezelfde mogelijkheden voor het spuiten van gewassen te bieden, maar zijn meer ideaal voor kleinere en middelgrote percelen.

Phantom 4 RTK

P4 Rtk-WeergaveTerwijl de Agras-lijn is ontworpen met veldspuiten in gedachten, is de Phantom 4 RTK is de perfecte tool voor het in kaart brengen van velden. Deze drone kan helpen om nauwkeurige kaarten te genereren dankzij een RTK-module die direct in de drone is geïntegreerd. Het nieuwe TimeSync-systeem lijnt voortdurend de vluchtcontroller, camera en RTK-module uit voor vaste positioneringsgegevens waarop u kunt vertrouwen. Deze drone is de perfecte aanvulling op elke landmeetkundige klus, van de boerderij tot de bouwplaats.

P4 Multispectraal

P4M-Weergave

Ontworpen met de landbouwsector in het achterhoofd, de P4 Multispectraal past perfect in uw workflows. Gebruik deze tool maakt gebruik van multispectrale beeldvorming om direct inzicht te krijgen in de gezondheid van uw planten. Kenmerken omvatten een geïntegreerde spectrale zonlichtsensor en een RTK-module die nauwkeurigheid tot op de centimeter mogelijk maakt.

Naast drones biedt DJI landbouwspecifieke payloads die zijn ontworpen om enkele van de belangrijkste uitdagingen in de sector aan te gaan, waaronder:

T-serie strooisysteem 3.0

Dit verspreidingssysteem is ontworpen om perfect te passen bij uw DJI-landbouwdrone en is van onschatbare waarde voor alles, van het zaaien van rijst tot het opnieuw zaaien van prairies tot het zaaien van olie en zelfs het verspreiden van kunstmest.

T Strooisysteem Render

Lees onze kopersgids voor meer informatie over hoe de juiste drones en ladingen u kunnen helpen geld te besparen en landbouwpraktijken te verbeteren.

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken