Drones voor levering van medische benodigdheden

De wereld gaat een van de moeilijkste tijden in de recente geschiedenis door, en deze keer gaat het niet om economie of politiek, het gaat om gezondheid. Landen over de hele wereld voeren een zware strijd om het virus dat bekend staat als COVID-19, dat vanaf het schrijven van dit artikel wereldwijd meer dan 11.000 levens heeft gekost, in te dammen.

Aantal bevestigde COVID-19-gevallen per land (Bron: WIE, Situatierapport 62)

Het virus heeft zich over zes continenten verspreid, waarbij bijna elk land dagelijks nieuwe gevallen meldt. Italië, Duitsland en Spanje zijn enkele van de meest getroffen landen in Europa, terwijl de VS meer recentelijk zijn getroffen met meer dan 40.000 bevestigde gevallen. Op 21 maart heeft de Wereldgezondheidsorganisatie rapporten een wereldwijd totaal van 292.000 bevestigde COVID-19-gevallen. Om de verspreiding van het virus te vertragen, hebben regeringen over de hele wereld noodplannen opgesteld om de verspreiding zoveel mogelijk in te dammen.

Regeringen moedigen mensen aan om thuis te blijven, sociale bijeenkomsten te vermijden en persoonlijk contact te beperken om de kans op besmetting met het virus te verkleinen. In extreme gevallen, zoals Italië en Spanje, hebben de regeringen een hele landvergrendeling afgekondigd, waarbij alle niet-essentiële bedrijven gesloten zijn en iedereen tot nader order binnen moet blijven.

Volgend innovatieve praktijken getest in China tijdens de eerste uitbraak, gebruiken Europese organisaties voor openbare veiligheid en gezondheid drone-oplossingen om de situatie onder controle te krijgen. Tijdens de uitbraak was een van de methoden die de Chinese autoriteiten hebben getest, op drones gebaseerde bezorgoplossingen. Het leveren van essentiële voorraden via drones aan potentieel besmette gebieden bleek veiliger en efficiënter.

Het gebruik van drones om essentiële benodigdheden te leveren is niet nieuw. DJI en een select aantal partners over de hele wereld hebben deze toepassingen – die de grenzen van technologie, regelgeving en operaties verleggen – eerder getest met positieve, maar beperkte resultaten. Gezien de huidige wereldwijde pandemie hebben we hieronder enkele van deze projecten uitgelicht in de hoop dat meer organisaties deze tests kunnen repliceren om gemeenschappen die getroffen zijn door COVID-19 te ondersteunen.

Hoewel deze verhalen aantonen dat het toedienen van medicijnen mogelijk is met drones, dient u er rekening mee te houden en het lokale beleid en de lokale procedures te volgen voordat u deze operaties uitvoert.

Covid 19 Rampenbestrijdingsprogramma

Virustesten op afstand en levering van medicijnen, Italië

We proberen nog steeds de essentie van dit virus te begrijpen; artsen, verpleegkundigen en wetenschappers staan ​​in de frontlinie van deze voortdurende strijd en worden als gevolg daarvan blootgesteld en lopen het risico zelf besmet te raken. In Napels, Italië, hebben de Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit (ENAC) en het Monaldi-ziekenhuis afgelopen november samengewerkt met Elite Consulting, een in Italië gevestigde DJI Enterprise Authorized Channel Partner, om een ​​op drones gebaseerde leveringsoplossing te testen die kan worden gebruikt om medische benodigdheden te leveren van het ziekenhuis naar locaties binnen een straal van 5 km.

Scatola En Drone-Coronavirus

Matrice 210 V2 met op maat gemaakte leveringsdoos

De oplossing bestaat uit een DJI Matrice 210 V2, met een op maat gemaakte leveringsdoos die kan worden aangepast om medicijnen, bloedmonsters of wattenstaafjes voor het testen naar geïnfecteerde gebieden te vervoeren. Deze oplossing beperkt niet alleen de blootstelling van medisch personeel, maar verkort ook de levertijd van 35 minuten naar een snelle 3 minuten.

Omzeiling van verkeerscongestie met drones, Mexico

Mexico heeft misschien wel een van de meest overbelaste transportsystemen ter wereld; sommige rapporten stellen dat burgers in Mexico-Stad tot 45 dagen per jaar pendelen. Hierdoor vormt het verkeer vaak een risico voor hulpverleners, vooral als er levens op het spel staan.

Sincronia Logistica is een dienstverlenend bedrijf dat zich richt op het leveren van gezondheidsbenodigdheden aan ziekenhuizen in heel Mexico. Ze hebben innovatieve manieren getest om de levertijd van gezondheidsbenodigdheden in geval van nood te verkorten en ontdekten dat bezorging op basis van drones de perfecte benadering was om de efficiëntie te maximaliseren.

Om dit mogelijk te maken, heeft het bedrijf DJI’s Matrice 200 Series V2-drones aangepast om benodigdheden vanuit hun magazijn rechtstreeks naar het ziekenhuis te leveren, waar de artsen de benodigdheden kunnen meenemen die nodig zijn om kritieke operaties uit te voeren. ISSTE Bicentenario Hospital, een van de grootste ziekenhuizen in Mexico, was het eerste ziekenhuis dat gezondheidsbenodigdheden ontving als onderdeel van dit nieuwe programma, waardoor de levertijd met 80% werd verkort.

Ondersteuning van afgelegen, achtergestelde gemeenschappen via dronebezorging, Dominicaanse Republiek

Ziekenhuispersoneel Plaatst Bezorgdoos Op De Drone
Geïsoleerde gemeenschappen in de Dominicaanse Republiek hebben moeite om toegang te krijgen tot hoogwaardige gezondheidsdiensten, vooral voor degenen in bergachtige gebieden waar het vervoer naar ziekenhuizen lang en duur is. Ziekenhuizen in deze afgelegen gemeenschappen hebben vaak niet de infrastructuur of benodigdheden om alle gevallen die ze ontvangen te behandelen. Dit leidt ertoe dat sommige patiënten naar de dichtstbijzijnde stad gaan voor behandeling, wat hen kostbare tijd en geld kost.

WeRobotics, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het ontwikkelen van humanitaire oplossingen met behulp van technologie, en het DR Drone Innovation Center gingen de uitdaging aan om dit probleem aan te pakken via een programma genaamd Flying Labs. De gemeenschapsziekenhuizen die voor dit project werden uitgekozen, waren El Coco en Los Montacitos, beide op meer dan 10 km afstand van het dichtstbijzijnde regionale ziekenhuis, het Bohechio-ziekenhuis.

De oplossing bestaat uit een DJI Matrice 600 Pro met een leveringsbox die ladingen tot 6 kg per vlucht kan dragen. Tussen juni en juli 2019 voerde WeRobotics in totaal 101 vluchten uit, waarbij in totaal 21,25 kg aan medische benodigdheden en bloedmonsters voor tests naar de gemeenschapsziekenhuizen werden vervoerd.

De toekomst van de levering van gezondheidsbenodigdheden

Met behulp van drones waren deze projecten in staat om afstanden te overbruggen, tijd te besparen en de broodnodige voorraden aan artsen en patiënten te leveren. Op drones gebaseerde medische leveringen zullen de komende jaren een wereldwijde trend worden, tot nu toe meer dan 20 projecten over de hele wereld implementeren drones om gezondheidsbenodigdheden te leveren aan mensen in nood.

Door de recente virusuitbraak moeten deze projecten mogelijk sneller opschalen dan we hadden verwacht, aangezien veel gemeenschappen nog steeds op slot zitten en gezondheidsinstellingen efficiënte manieren moeten vinden om patiënten te behandelen en tegelijkertijd het risico op kruisbesmetting te verminderen. Drone-oplossingen bieden snelle en contactloze middelen om voorraden te leveren, twee belangrijke voordelen bij de bestrijding van een zeer besmettelijk virus zoals COVID-19.

DJI moedigt innovatie aan in deze moeilijke tijden, en deze projecten zijn een voorbeeld van hoe drones ons gezondheidssysteem positief kunnen beïnvloeden en in noodsituaties kunnen helpen. Als onderdeel van onze inspanningen om bij te dragen aan deze innovatie, zullen we onze COVID-19-bestemmingspagina voortdurend bijwerken hier met de nieuwste toepassingen en cases van over de hele wereld.

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken