DJI Air 2S: Wat is een 1-inch sensor en waarom is deze belangrijk?

Met zijn 1-inch sensor brengt de nieuwe DJI Air 2S een nieuwe standaard voor de Air-serie drones. Maar wat betekent een sensor van 1 inch, en hoe belangrijk is hij eigenlijk? Lees verder om erachter te komen …
De sensorgrootte van een camera bepaalt de hoeveelheid licht die kan worden verwerkt om een ​​afbeelding te maken. Maar wat is een 1-inch sensor eigenlijk? Met een grotere sensor kan de camera dus meer informatie opnemen dan een kleinere sensor, die hij vervolgens gebruikt om een ​​gedetailleerder beeld te creëren. DJI Air 2S, de nieuwste drone in de Air-serie, heeft nu een verbeterde 1-inch sensor, die een verbeterde beeldkwaliteit biedt in vergelijking met zijn voorgangers.Dji Air 2 2S


Prestaties bij weinig licht

De Dji Air 2S Is In Staat Om Meer Details In De Schaduw Vast Te Leggen In Vergelijking Met De Dji Mavic Air 2
De DJI Air 2S is in staat om meer details in de schaduw vast te leggen in vergelijking met de DJI Mavic Air 2

Als het gaat om prestaties bij weinig licht, is een grotere sensor van cruciaal belang omdat deze meer informatie kan opnemen en verwerken. De 1-inch sensor op DJI Air 2S zorgt ervoor dat de individuele pixels groter zijn. Het doel van een pixel is om licht te absorberen en een elektrisch signaal te produceren, dat vervolgens wordt omgezet in een digitaal beeldsignaal. Hoe meer licht de sensor kan absorberen, hoe sterker het beeldsignaal zal zijn. Een sensor met grotere pixels zal dus meer lichtgegevens verzamelen en betere prestaties leveren in situaties met weinig licht. Met een grotere sensor kunnen gebruikers fotograferen met een lagere ISO, wat zorgt voor schonere algehele beelden. Dit is vooral merkbaar bij het kijken naar beeldruis, aangezien eventuele foutieve informatie kan worden uitgemiddeld om een ​​nauwkeuriger eindbeeld te produceren.

Dus als je iemand bent die ’s morgens vroeg of’ s avonds laat foto’s maakt, is de grotere sensor van DJI Air 2S de juiste keuze.


Groter dynamisch bereik

Dji Air 2S Vs Mavic Air 2-Vergelijking Bij Daglicht
De DJI Air 2S is in staat om meer details in de highlights vast te leggen in vergelijking met de Mavic Air 2

Mavic Air 2:48 MP, 1/2-inch sensor

DJI Air 2S: 20 MP, 1-inch sensor

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je maakt een foto, wordt super enthousiast om deze te bewerken en te verbeteren, om er vervolgens achter te komen dat je de hoogtepunten hebt afgekapt. De grotere sensor en grotere pixels op DJI Air 2S betekenen dat elke pixel meer informatie kan verzamelen in vergelijking met kleinere pixels. Dit zorgt voor meer informatie in zowel de hoge lichten als de schaduwen van een afbeelding, waardoor gebruikers rijkere details en meer nuances in elke omgeving kunnen vastleggen.


Meer ruimte voor bewerking in Post

&Amp;Amp;Lt;Img Loading=&Quot;Lazy&Quot; Class=&Quot;Aligncenter Wp-Image-26034 Size-Full&Quot; Src=&Quot;Https://Www.onlinedronekopen.nl/Wp-Content/Uploads/2021/04/Dji-Air-2S-Wat-Is-Een-1-Inch-Sensor-En-Waarom.gif&Quot; Alt=&Quot;Dji Air 2 2S&Quot; Width=&Quot;550&Quot; Height=&Quot;306&Quot;&Amp;Amp;Gt;

Dit alles betekent dat u meer vrijheid heeft als het gaat om uw bewerking als u eenmaal thuis bent! Of het nu gaat om het ophelderen van een donkere afbeelding, het herstellen van details in de schaduwen / hooglichten, het verder verleggen van kleuren of zelfs bijsnijden.

Grotere sensor, hetzelfde compacte formaat

Een grotere sensor betekent meestal een grotere, zwaardere drone, maar niet bij DJI Air 2S. Ondanks dat deze nieuwe 1-inch sensor 4K60fps-video kan opnemen, weegt de DJI Air 2S nog steeds minder dan 600 g en past hij in kleinere tassen, waardoor het de perfecte drone is om mee te nemen op je volgende reis.

Conclusie

Met zijn 1-inch sensor en intelligente functies – zoals ActiveTrack 4.0 en MasterShots – levert DJI Air 2S uitstekende resultaten, ongeacht wat je nodig hebt. Of het nu gaat om een ​​professionele fotoshoot of een reisvideo, DJI Air 2S is er klaar voor.

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken