5 redenen waarom DJI Terra een topsoftware voor het in kaart brengen van drones is

Met nu 400% meer efficiëntie in de verwerking van dronegegevens dankzij de nieuwste update, is plannen, verwerken, analyseren en het nemen van beter geïnformeerde beslissingen met DJI Terra nog nooit zo eenvoudig geweest.

Gelanceerd in 2019, was DJI Terra een antwoord op de behoefte aan meer gestroomlijnde oplossingen die de besluitvorming in kritieke sectoren zoals openbare veiligheid, bouw, infrastructuur of landbouw zou kunnen vergemakkelijken.

Vandaag compatibel met Phantom 4 RTK. P4 Pro, P4 Multispectral, Matrice 300 RTK + Zenmuse P1 en Zenmuse L1 deze zeer intuïtieve software heeft bewezen een echte game-changer te zijn voor landmeters die het gemakkelijk kunnen gebruiken met minimale training. DJI Terra was inderdaad verrassend efficiënt voor het team dat een complex uitvoerde in kaart brengen om de culturele erfgoedsites van Japan te behouden, in combinatie.

Hoe DJI Terra zich verhoudt tot andere drone mapping-oplossingen

Als het gaat om het bouwen van een drone-programma voor uw bedrijf, is een van de eerste stappen het kiezen van de juiste drone-kaartsoftware die de verwerking van een grote hoeveelheid gegevens zal helpen versnellen om de beste, best geïnformeerde beslissing te nemen in de kortst mogelijke tijd. Maar net als bij alles in het bedrijfsleven, kan het kiezen van het juiste product ontmoedigend zijn als er veel opties zijn.

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door MyActionCam Magyarország Kft. en de Universiteit van Debrecen, Hongarije, vergeleken met drie andere vergelijkbare oplossingen, DJI Terra resulteerde in de “meest eenvoudige” software die “de minste expertise van de gebruiker vereist om te werken.”

Het fotogrammetrische onderzoek werd uitgevoerd op een veelhoekig gebied van 0,25 km op de hoofdcampus van de Universiteit van Debrecen, bestaande uit onderwijsgebouwen, bomen en vlakke oppervlakken, met behulp van een DJI Matrice 210 RTK v2, een Zenmuse X7-camera met een 24 mm-lens , ondersteund door een DJI D-RTK 2-basisstation.

Figuur 1: Beelden gemaakt door de commerciële drone (A) en het monstergebied aan de Universiteit van Debrecen (B)

Bij het vergelijken van de individuele SfM-verwerkingstijden van de luchtbeelden resulterend in een orthomosaic, kon DJI Terra de workflow in ongeveer 10 minuten voltooien — ongeveer 4 keer beter dan de andere software.
Verwerkingstijden Van Drone-Fotogrammetriesoftware VergelijkenHoewel DJI Terra definitief voorop loopt op het gebied van tijdeffectiviteit, is het zijn efficiëntie dat plaatst deze alles-in-één oplossing voor het in kaart brengen van drones in schril contrast met andere platforms. Hieronder hebben we enkele belangrijke redenen verzameld die aantonen waarom DJI Terra kan worden overwogen een van de beste fotogrammetrieverwerkingstools die eigenlijk alle missies kan ondersteunen, van data-acquisitie tot analyse en uitvoering.

Tijdbesparend maar vooral efficiënt

1. DJI Terra is geïntegreerd

In vergelijking met andere oplossingen is DJI Terra het natuurlijke verlengstuk van DJI-drones, ontwikkeld door een UAS-oplossingsprovider met UAS-gegevens in gedachten. De naadloze overgang van de favoriete drone van een landmeter, zoals de Phantom 4 RTK, naar een kaart- en modelleringsoplossing neemt alle barrières weg die gepaard gaan met het wisselen van platform en het uploaden van gegevens.

Bovendien is DJI Terra compatibel met de nieuwste DJI-bedrijfsdrones zoals P4M voor multispectrale beeldvorming, L1-camera voor LiDAR, P4R en P1 voor full-frame fotogrammetrie. Dit vergemakkelijkt verder de selectie van drones voor het vastleggen van gegevens en de integratie tussen acquisitie, verwerking, analyse en uitvoering.

2. Kortere gegevensverwerking

Dji Terra - Foto'S Naar 2D-Model

Ontworpen om te worden gebruikt door alle belanghebbenden in een missie, vereist DJI Terra geen voorafgaande training of specifieke configuratie. De werkstroom is: zo eenvoudig als een proces met slepen en neerzetten, waardoor gebruikers efficiënter gegevens van een DJI-payload kunnen importeren. Het enige dat u hoeft te doen, is de SD-kaart uit het apparaat te halen en in uw computer te plaatsen om gegevens te importeren en te verwerken als 2D-orthomozaïek of 3D-realistische modellen.

Met de nieuwste update kan DJI Terra nu 400 afbeeldingen van drones zoals de Phantom 4 RTK verwerken met slechts 1 GB RAM, wat resulteert in een 400% toename in gegevensverwerkingscapaciteit voor grootschalige wederopbouw.

3. DJI Terra is veilig

In tegenstelling tot andere cloudgebaseerde software voor het in kaart brengen van drones, DJI Terra heeft niet per se een internetverbinding nodig, de beste optie worden voor klanten die gevoelige of kritieke gegevens verwerken. Terwijl de basis online modus gebruikers in staat stelt om machtigingen te verifiëren en toegang te krijgen tot betaalde functies, zorgt de offline modus die beschikbaar is op de Pro en Electricity-versie ervoor dat betaalde functies toegankelijk zijn zonder netwerkverbinding, zodat er geen informatie extern wordt gedeeld.

4. Gedetailleerde planning van inspectiemissies

Enkele van de alternatieve opties die op de markt beschikbaar zijn, zijn desktopgebaseerde drone-kaartsoftware in combinatie met hun eigen app voor missieplanning. In DJI Terra, de gedetailleerde inspectieplanningsfunctie is geïntegreerd in het systeem op een unieke manier: de software genereert automatisch waypoints en vliegroutes op basis van de lokale 3D-modus, puntenwolk of puntenwolk van derden, en een gesimuleerd camerabeeld wordt op het scherm weergegeven voor geautomatiseerde inspectieworkflows.

5. Missie plannen van een data-acquisitie

DJI Terra beschikt over vier unieke soorten missieplanning om geautomatiseerde vluchten te plannen, die flexibel kunnen worden gecombineerd met realtime 2D-mapping en 3D-modellering mogelijkheden:

Dji Terra-Missieplanning
  • Gebied

    U kunt een specifiek gebied vastleggen met slechts een paar tikken op het scherm en DJI Terra genereert automatisch een efficiënte vliegroute in dat gebied.

Dji Terra Waypoints Missieplanning
  • Richtingspunt

    U kunt een aangepast vliegpad maken door een gebied of rond objecten met behulp van waypoints, met de mogelijkheid om te vertrouwen op 3D-vluchtvisualisatie om missies op 3D-modellen te simuleren.

Dji Terra Oblique-Missieplanning

U kunt rijke gegevens vastleggen door automatisch meerdere keren langs dezelfde route te vliegen en de hoek van de camera aan te passen om altijd nieuwe details vast te leggen.

Missieplanning Voor Dji Terra Corridor

U kunt geautomatiseerde vluchtmissies maken door een lijn op de kaart langs wegen of spoorwegen te tekenen en te kiezen tussen 2D-kaarten of 3D-modellen.

Of je nu klaar bent om DJI Terra toe te voegen als best presterende drone-kaartsoftware aan je drone-programma of gewoon een officiële DJI Enterprise-dealer wilt raadplegen om de oplossing gratis te proberen, vul hieronder je gegevens in.

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken