Drone review: Holy Stone HS120D

De Holy Stone HS120D drone is een instapniveau drone die wordt geleverd met een ingebouwde 1080P HD-camera die is ontworpen om luchtfoto’s en video’s vast te leggen. Als je om te beginnen op zoek bent naar een camera-drone van hoge kwaliteit, dan ben je hier aan het juiste adres, want de Holy Stone HS120D zit boordevol geweldige camera- en antennemogelijkheden.

De Holy Stone HS120D is een cameradrone op instapniveau, gebouwd voor beginners die nog nooit met een drone hebben gevlogen. Maar zou graag willen leren vliegen met een drone en ook de basis van luchtfotografie onder de knie willen krijgen. Welke beide vaardigheden belangrijk zijn om eerst onder de knie te krijgen voordat je van plan bent om duurdere drones aan te schaffen zoals bijvoorbeeld Mavic Mini en Holy Stone HS720E.

Ik heb een diepgaande Holy Stone HS120D-recensie samengesteld om je door alle details te leiden die je moet weten over deze opvouwbare camera-drone. In deze review zullen we het hebben over de vliegprestaties, bouw- en ontwerpkwaliteit en functies van de Holy Stone HS120D drone. Aan het einde van de beoordeling kunt u beslissen of u de Holy Stone HS120D-drone wilt kopen. Zonder verder oponthoud, laten we de propellers aan het draaien krijgen.

Verpakkingsinhoud

Voordat u deze camera-drone in handen krijgt, laten we het hebben over wat er in het pakket zit. Wanneer je een drone koopt, moet je soms extra aankopen doen om een complete ervaring te krijgen. De Holy Stone HS120D is een op zichzelf staande drone en klaar om direct uit de doos te worden gevlogen. Hoewel, ik raad aan om extra vliegbatterijen en een 32GB microSD-kaart aan te schaffen om video’s in de echte resolutiekwaliteit op te slaan.

Heilige Steen Hs120 Drone Review

In het pakket kunt u de volgende items verwachten:

  • 1 x HS120D-drone
  • 1 x draagtas
  • 1 x zender
  • 2 x drone-batterijen
  • 2 x extra landingsgestellen
  • 4 x propellers
  • 1 x USB-batterijlader
  • 1 x Gebruikershandleiding

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Mijn eerste indruk met de Holy Stone HS120D-drone was hoe slank deze quadcopter is. Het wordt geleverd met een gitzwarte coating wat een mooie en professionele uitstraling geeft. En niet te vergeten, dat maakt het makkelijker om deze drone in de lucht te spotten. Terwijl de Holy Stone HS120D drone niet opvouwbaar is in vergelijking met zijn tegenhangers: Holy Stone HS510 en Mavic Air 2. De Holy Stone HS120D is een verrassend hoogwaardige drone dankzij het duurzame en stevige frame.

Onder het hoofdframe bevindt zich een 1080P HD-camera die op afstand kan worden aangepast. Dat is zeker een grote overwinning voor beginners, omdat je op afstand door de ogen van de drone kunt kijken. Persoonlijk vond ik het leuk dat de Holy Stone HS120D wordt geleverd met ingebouwde landingskussens die ondersteuning bieden en ruwe schokken tijdens de landingsfase verzachten.

Heilige Steen Hs120D Drone Review

Een enkele batterij biedt tot 18 minuten vliegtijd. In de doos zit een extra batterij die de totale vliegtijd op 36 minuten brengt – een solide deal voor een instapcamera-drone voor dit prijskaartje. Elke motorarm is gebouwd met geborstelde motoren die helpen bij het leveren van sterke luchtprestaties dankzij de hoge betrouwbaarheid en goede vluchtbesturingen.

Al zou het mooi zijn als de Holy Stone HS120D drone is uitgerust met borstelloze motoren voor een betere vliegtijd en snelheid. Over het algemeen zijn borstelloze motoren te vinden op duurdere drones zoals Ruko U11 en Potensic D68. Over het algemeen is de bouw- en ontwerpkwaliteit van de Holy Stone HS120D-drone solide. Deze camera-drone krijgt van mij een dikke pluim.

Vluchtprestaties

In het volgende deel van de Holy Stone HS120D review gaan we het hebben over de vliegprestaties van deze drone. Over het algemeen hebben speelgoeddrones zoals Sanrock U52 en DEERC D20 lage vliegprestaties vanwege een veel lager uitgangsvermogen. Terwijl meer geavanceerde drones zoals Phantom 4 Pro en Mavic 2 Pro / Mavic 2 Zoom veel hogere vliegprestaties hebben vanwege het hoge uitgangsvermogen en de combinatie van intelligente vluchtmogelijkheden.

Heilige Steen Hs120D Drone

De Holy Stone HS120D drone zit er een beetje tussenin. Hoewel hij klein, compact en licht genoeg is om met gemak buiten te vliegen. Deze cameradrone is uitgerust met een GPS-module die helpt bij het maken van intelligente vluchtbeslissingen voor de quadcopter. Dit omvat het optimaliseren van het batterijgebruik voor een langere vliegtijd en biedt de gebruiker een slim waarschuwingssysteem.

Zoals ik eerder al zei, biedt een enkele batterij de Holy Stone HS120D-drone tot 18 minuten vliegtijd. Dat is eigenlijk een heel goede hoeveelheid vliegtijd in deze prijsklasse. Bovendien kan deze cameradrone tot 300 meter ver worden gevlogen. De combinatie van zowel vliegtijd als bereik geeft deze cameradrone het beste van twee werelden die beginners echt zullen waarderen.

Beheersbaarheid

Een van de belangrijkste beslissingsfactoren is hoe gemakkelijk het is om met een drone te vliegen. Als je een beginner bent en nog nooit met een drone hebt gevlogen, dan wil je beginnen met een slimme drone met ingebouwde GPS-mogelijkheden. Gelukkig is de Holy Stone HS120D drone uitgerust met een GPS-module. Dat elimineert de noodzaak om de stabiliteit handmatig te handhaven. De GPS-module houdt de drone automatisch stabiel door gebruik te maken van gegevens die zijn verkregen via satellieten voor nauwkeurige positionering.

Holy Stone Hs120D Afstandsbediening

Een beginner zonder voorafgaande luchtvaartervaring zal deze cameradrone gemakkelijk kunnen besturen. Omdat de drone autonoom kan vliegen en onderhouden zonder tussenkomst van een piloot, kunt u zich meer concentreren op het vliegen met de drone en er meer plezier aan beleven. Om de Holy Stone HS120D-drone te besturen, drukt u eenvoudig op de bewegingshendel. Om de hoogte aan te passen en de drone te draaien, druk je op de linker hendel om de richting waarin je hem wilt instellen aan te passen.

Daarnaast kun je de camera op afstand afstellen. Om dit te kunnen doen, moet je de drone echter verbinden met je smartphone. Monteer de smartphone op de afstandsbediening om de camera-instellingen aan te passen. Over het algemeen is het vliegen met de Holy Stone HS120D ongecompliceerd, eenvoudig en supergemakkelijk voor beginners om te leren vliegen.

Functies

Een van de belangrijkste voordelen die de Holy Stone HS120D-drone naar de tafel brengt, zijn intelligente vluchtmodi en daar kun je de GPS-module voor bedanken. Intelligent Flight Modes geeft je de mogelijkheid om de drone autonoom te vliegen. Kies uit de volgende modi: Follow Me-modus, Orbit-modus en pas zelfs uw eigen vliegroutes voor de drone aan. Zodra je een van deze intelligente vliegmodi kiest, begint de drone onderweg met opnemen.

Zoals ik elke beginner aanbeveel wanneer ze met een van deze drones vliegen om naar de Headless-modus te gaan. Als je je afvraagt wat de Headless-modus is, heroriƫnteert het in feite de vluchtbesturing van drone naar afstandsbediening. In plaats van in de richting te vliegen waar de drone naar kijkt, vliegt de drone op basis van de richting waarin je de bewegingshendel duwt.

Holy Stone Hs120D Review

Dit is een grote hulp voor beginners die willen leren vliegen met een drone, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over richting vliegen. Bovendien wordt de Holy Stone HS120D-drone geleverd met een snelheidsmodus. Standaard staat de drone op de laagste snelheidsinstelling, zodat u de basisprincipes van vliegen kunt leren. Als je eenmaal vertrouwd bent met vliegen, kun je de snelheidsmodus aanpassen om je vliegvaardigheid te verbeteren.

Ten slotte heeft de Holy Stone HS120D ingebouwde veiligheidsvoorzieningen. U kunt op de hoogte blijven wanneer de drone-batterij bijna leeg is of als deze buiten bereik is door piepgeluiden te maken. Maak je geen zorgen als je de Holy Stone HS120D drone uit het oog verliest. Deze camera drone heeft een ingebouwde Smart Return to Home functie die met een druk op de knop geactiveerd kan worden.

Conclusie

Als we tot de conclusie komen van de Holy Stone HS120D-drone, is dit een zeer goede camera-drone. Met een ingebouwde 1080P HD-camera die echte resolutie en luchtfoto’s van hoge kwaliteit levert. De Holy Stone HS120D-drone heeft ook een geweldige vliegtijd en bereik. Deze drone zal je zeker nog vele maanden bezig houden met een aantal functies, voornamelijk intelligente vliegmodi.

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken