DJI onthult Mini 3 Pro drone en controller met scherm

Drone-maker DJI heeft de Mini 3 Pro onthuld, een kleine drone met veel van de kenmerken van de grotere drones van het merk.

De DJI Mini 2 Pro is een drone van 249 gram: piloten hebben geen vliegbrevet nodig, maar de drone moet wel geregistreerd zijn. Deze nieuwe drone volgt de DJI Mini 2 op, maar heeft veel features van de twee keer zo zware Mavic Air 2. Hierdoor is de Mini 3 Pro gericht op de prosumer: de consument die net iets meer eisen stelt aan zijn drone.

De DJI Mini 3 Pro heeft een 48 megapixel camera met een 1/1,3-inch sensor en kan beelden vastleggen in een resolutie tot 4K met 60 frames per seconde of in HDR met 30 frames per seconde. Foto’s zijn maximaal 48 MP en kunnen in RAW-formaat worden gemaakt. De camera van de Mini 3 Pro komt daardoor erg dicht in de buurt van die van de grotere Mavic Air 2.

Automatisch volgen

De drone heeft ook meer automatische functies dan ooit. De Mini 3 Pro heeft DJI’s FocusTrack Suite, waarmee de drone automatisch iemand kan volgen. Die Suite heeft verschillende opties: automatisch het onderwerp in beeld houden tijdens een handmatige vlucht, of automatisch een onderwerp omcirkelen. Maar de drone kan het onderwerp ook volautomatisch volgen op een vaste afstand, of er parallel mee vliegen.

De Mini 3 Pro kan tot een afstand van 12 kilometer live beelden naar de piloot sturen. De drone gaat 34 minuten mee op een volle batterij. Volledig opladen duurt 101 minuten via de DJI 30W USB-C-oplader.

Drone-Maker Dji Heeft De Mini 3 Pro Onthuld, Een Kleine Drone Met Veel Van De Kenmerken Van De Grotere Drones Van Het Merk.

De nieuwe RC-controller heeft een 5,5-inch touchscreen.

Nieuwe controller met scherm

Ook heeft DJI een nieuwe controller met een eigen scherm: de DJI RC. Dit zit tussen de schermloze RC-N1 en de grotere RC Pro in. De DJI RC heeft een ingebouwd 5,5-inch touchscreen. Hierdoor kunnen gebruikers hun drone eenvoudig besturen zonder dat ze hun telefoon op een controller hoeven te klikken. De Pro-controller kost 999 euro en is echt gericht op professioneel gebruik.

Drone-Maker Dji Heeft De Mini 3 Pro Onthuld, Een Kleine Drone Met Veel Van De Kenmerken Van De Grotere Drones Van Het Merk.

De duurste versie van de Mini 3 Pro, met RC-controller.

Veelzijdige gimbal

DJI heeft het ontwerp van de Mini 3 Pro verbeterd door te zeggen dat de propellerarmen aerodynamischer zijn gemaakt voor een langere vliegtijd. De voor- en achterzichtsensoren hebben nu een grotere kijkhoek zodat de drone obstakels kan vermijden. Dit gebeurt in samenwerking met het APAS flight system: de Mini 3 Pro is voorzien van de nieuwste 4.0 versie. De drone is bestand tegen windsnelheden tot 10,7 meter per seconde.

Verder is de gimbal aangepast: de gestabiliseerde cameraophanging kan nu in meer hoeken worden ingesteld. De gimbal kan tilt-shots maken en ook nog eens een kwartslag draaien voor rechtopstaande video’s zonder kwaliteitsverlies. Eerdere DJI Mini’s zouden de zijkanten van een landschapsvideo afsnijden, bij de Mini 3 Pro is dat niet meer nodig.

Drone-Maker Dji Heeft De Mini 3 Pro Onthuld, Een Kleine Drone Met Veel Van De Kenmerken Van De Grotere Drones Van Het Merk.

Prijzen

De DJI Mini 3 Pro is verkrijgbaar vanaf 739 euro zonder controller. Een versie met de RC-N1-controller kost 829 euro en een pakket inclusief de nieuwe DJI RC-controller met een eigen scherm kost 999 euro. De nieuwe drone wordt vanaf 17 mei geleverd. Prijzen in Amerikaanse dollars volgen.

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken