YouTuber bouwt elektrisch aangedreven vliegmachine met 50 dronemotoren en ducttape

Is het mogelijk om zelf een elektrisch aangedreven vliegmachine in elkaar te knutselen, die krachtig genoeg is om een persoon de lucht in te krijgen? YouTuber en vliegfanaat Peter Sripol ging onlangs met die uitdaging aan de slag. Met behulp van een 3D printer, 50 dronemotoren & -propellers en een paar rollen ducttape zette hij een paramotor in elkaar die als een backpack gedragen kan worden. En het werkt nog ook! Alleen de vliegtijd is nog erg beperkt.

Paramotorvliegen

Paramotorvliegen – ook wel snorvliegen genoemd – is een tak van sport waarbij een parasail wordt gecombineerd met een aandrijving in de vorm van een tweetaktmotor met propeller op de rug. Het is één van de veiligste vormen van bemande luchtvaart, en bovendien is het brandstofverbruik nihil. Daardoor is paramotorvliegen ook relatief milieuvriendelijk.

Maar voor Peter Sripol is ‘relatief milieuvriendelijk’ niet goed genoeg. Hij stelde zich ten doel om een elektrisch aangedreven paramotor in elkaar te zetten, op basis van dezelfde motortjes en propellers als die gebruikt worden voor de aandrijving van racedrones. En zoals je in onderstaande video kunt zien, werkt zijn uitvinding boven verwachting.

5 minuten vliegtijd

De basis van Peters ‘flying machine’ wordt gevormd door een frame waaraan de motoren zijn bevestigd. Om zoveel mogelijk stuwkracht te kunnen ontwikkelen, printte Peter 50 motorkanalen. De lipo’s om de motoren mee aan te drijven bevestigde Peter met behulp van – jawel – ducttape aan het frame. En wat blijkt: de constructie is inderdaad in staat om een persoon de lucht in te krijgen.

Echt lang vliegen kun je helaas niet met deze elektrisch aangedreven paramotor: na 5 minuten raken de accu’s al leeg. Daar komt het vreselijke gejank van de 50 propellers bovenop. Maar hé, het begin is er…

Wat vind jij hiervan?

Laat een reactie achter

Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken